İTALYA VİZESİ ( İTALYA VİZE İŞLEMLERİ, İTALYA VİZE BAŞVURUSU, İTALYA VİZESİ ALMAK, İTALYA VİZECİSİ )

Anasayfa » VİZE BAŞVURUSU - VİZE ALIMI - VİZE İŞLEMLERİ » İTALYA VİZESİ ( İTALYA VİZE İŞLEMLERİ, İTALYA VİZE BAŞVURUSU, İTALYA VİZESİ ALMAK, İTALYA VİZECİSİ )
share on facebook  tweet  share on google  print  

İTALYA VİZESİ ( İTALYA VİZE İŞLEMLERİ, İTALYA VİZE BAŞVURUSU, İTALYA VİZESİ ALMAK, İTALYA VİZECİSİ )

"VİZE BAŞVURUSU - VİZE ALIMI - VİZE İŞLEMLERİ" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar
İTALYA

İTALYA VİZESİ ALMAK İSTİYORUM (İTALYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR? , İTALYA VİZESİ İÇİN BAŞVURU YAPMAK İSTİYORUM, İTALYA VİZESİ NASIL ALINIR ) DİYORSANIZ TURX TRAVEL İLE İLETİŞİME GEÇEBİLİR TURX TRAVEL'IN PROFESYONEL VİZE DEPARTMANI YETKİLİLERİNDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ. İTALYA VİZELERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİNİ AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ. EVRAK HAZIRLIK AŞAMASINDAN SONRA DEPARTMAN YETKİLİLERİMİZİN YÖNLENDİRMELERİ İLE BİRLİKTE EVRAK TAKİBİNİZ TURX TRAVEL SEYAHAT ACENTASI YETKİLİLERİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

 Ticari Başvurular İçin

Çalışanlar ve İş Verenler İçin :

    1 adet doldurulmuş imzalanmış "Vize Başvuru Formu" ve Vekaletname
    6 ay geçerli pasaport. İtalya Konsolosluğu başvuru sahibinin pasaportunda 2 adet boş vize sayfası istemektedir. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
    Pasaport ilk alındıysa ve/veya boş ise Emniyetten “Prokol Yazısı” gerekmektedir.
    2 adet orjinal yeni çekilmiş Biometrik arka fon beyaz resim
    Konsolosluğa hitaben yazılmış İngilizce veya İtalyanca Vize Dilekçesi (işveren tarafından antetli kağıda verilecek olan bu yazıda, müracatçının işyerindeki konumu,müracatçının hangi amaçla seyahat edeceği, İtalya'da bulunan hangi şirkete/fuara gideceği ve vizenin bitiminden önce döneceği belirtilmesi gerekmektedir). Bu yazı orjinal, kaşeli ve şirketin imza yetkilisi tarafından imzalı olmalıdır.
    İşyeri Evrakları
        Şirketin İmza Sirküleri
        Vergi Levhası (Son Tarihli ve Barkodlu)
        Orjinal Faaliyet Belgesi (Son 3 Ayın)
        Ticaret Sicil Gazetesinin Şirketi Ilgilendiren Kısmı
    Son 3 Ayın Maaş Bordrosu
    SGK Hizmet Dökümü
    SGK Onayli İşe Giriş Bildirgesi
    Başvuru sahibinin SGK'sı yok ise; Noter Tasdikli İş Sözleşmesi
    Şirket sahipleri için Bağkur Dökümü
    İş verenler, firmada imza yetkilisi iseler ve sicil gazetesinde isimleri geçiyor ise; SGK İşe giriş bildirgesini koymak zorunda değillerdir.
    Davetiye Yazısı (faks) müracatçının adına hitaben olmalı, davet eden şirketin ismi ve açık adresi belirtilmiş olmalıdır. Gerekltiği takdirde İtalya'daki firmalar ile olan ticari faturalar ve gümrük belgeleri de kaşeli ve imzalı olarak ibraz edilmelidir.
    Hotel ve Uçak rezervasyonu
    Banka Hesap Cüzdanı (son 3 aya ait içinde mevduat olan, bankadan onaylı ve orjinal olmalıdır).
    TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi
    Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası 30.000.- EURO limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir. (“SCHENGEN ÜLKELERİNDE GEÇERLİ” İBARESİ BULUNMALIDIR VE SAAT YAZMAMALI)
    Fuar ziyaretine gidiliyorsa; “Fuar Giriş Kartının Orjinali” gereklidir (Fuar giriş kartı barkodlu ise fotokopisi kabul edilir). Stand kurulumu olacak ise; Stand Davetiyesi, Krokisi ve Bankaya yatırılmış olan ödendi dekontu ibraz edilmelidir.

   İtalya Vizesi Turistik Başvurular İçin

   İtalya Vize Başvurusunda İstenen Genel Vize Evrakları:

    1 adet doldurulmuş imzalanmış "Vize Başvuru Formu" ve Vekaletname
    6 ay geçerli pasaport. İtalyan Konsolosluğu başvuru sahibinin pasaportunda 2 adet boş vize sayfası istemektedir. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
    Pasaport ilk alındıysa ve/veya boş ise Emniyetten “Prokol Yazısı” gerekmektedir.
    Konsolosluğa hitaben yazılmış İngilizce veya İtalyanca Vize Dilekçesi (çalışan ise antetli kağıda yazılmalıdır).
    2 adet orjinal yeni çekilmiş Biometrik arka fon beyaz resim
    İşyeri Evrakları
        Şirketin İmza Sirküleri
        Vergi Levhası (Son Tarihli ve Barkodlu)
        Orjinal Faaliyet Belgesi (Son 3 Ayın)
        Ticaret Sicil Gazetesinin Şirketi İlgilendiren Kısmı
    Son 3 Ayın Maaş Bordrosu
    SGK Hizmet Dökümü
    SGK Onayli İşe Giriş Bildirgesi
    Mesleğinize dair de bilgi içeren, Çalışma Belgesi
    Talep edilen vize süresi için İzin Belgesi
    TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi
    Evliyseniz, Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
    Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar
    Banka Hesap Cüzdanı (kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır).
    Aile ziyareti ise belediyeden onaylı Davetiye (orjinal), davetiye yok ise Hotel Rezervasyonu
    Uçak Rezervasyonu
    Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası 30.000.- EURO limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir. (“SCHENGEN ÜLKELERİNDE GEÇERLİ” İBARESİ BULUNMALIDIR VE SAAT YAZMAMALI)
    18 yaş altı başvuru sahiplerinden her türlü seyahat şartında anne ve babadan “Noter Tastikli Muvaffakatname “gerekmektedir.

İtalya Vizesi İçin Emeklilerden İstenen Belgeler:

    Emeklilik kimliği ve sağlık karnesi
    Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi
    Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar


İtalya Vizesi İçin Öğrencilerden ve Yüksek Öğrenim Görenlerden İstenen Belgeler:

    Ders yılı içersindeyse, izinli olduğunu gösteren öğrenci belgesi veya yüksek öğrenim belgesi
    Ebeveynin Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar

Not: Başvuru Formu ve Vekaletname, Vize Talep Dilekçesi, Pasaport, TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi, Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ve 2 Adet Resim tüm başvurularda istenmektedir.


ÖNEMLİ

    Schengen ülkeleri Konsoloslukları veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermemektedir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Uygulama sadece yeni vize verilirken geçerli olacaktır ve pasaportunu 10 yıldan önce alan kişilerin pasaportlarını yenilemeleri gerekecektir. Çipli yeni pasaportlar 15 Haziran itibarı ile dağıtılmaya başlanacak, eski pasaportlar ise 2015 yılına kadar kullanılabilecektir.
    Evli bayanların pasaportlarında kızlık soyadı yazıyor ise başvuruları kabul edilmemektedir. Yeni pasaport çıkartmaları gerekmektedir.
    İtalya Konsolosluğu vize işlem sürelerinin ortalama 15 gün olduğu bilgisini vermektedir.

Turistik ve Ticari Başvurular haricindeki farklı vize başvuruları için uzmanlarımız yardımcı olacaktır.

Konsolosluklar başvuru ücretlerini nakit olarak tahsil etmektedirler. Lütfen ödeme dekontunu belgelerinizle birlikte yollamayı unutmayınız. Aksi durumlarda başvurunuz yapılamayacak ve gecikmeler yaşanacaktır. Toplam tutarı TL olarak da ödeyebilirsiniz. Ödemenizi banka havalesi veya nakit olarak yapabilirsiniz.

Kaynak : İTALYA VİZESİ BAŞVURU
Tür : Gezi Tarih : 25.08.2014
[ Tüm yazılara ulaşmak için burayı tıklayınız. ]