FRANSA VİZESİ ( FRANSA VİZE BAŞVURUSU, FRANSA VİZE İŞLEMLERİ, FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKENLER, VİZECİ)

Anasayfa » VİZE BAŞVURUSU - VİZE ALIMI - VİZE İŞLEMLERİ » FRANSA VİZESİ ( FRANSA VİZE BAŞVURUSU, FRANSA VİZE İŞLEMLERİ, FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKENLER, VİZECİ)
share on facebook  tweet  share on google  print  

FRANSA VİZESİ ( FRANSA VİZE BAŞVURUSU, FRANSA VİZE İŞLEMLERİ, FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKENLER, VİZECİ)

"VİZE BAŞVURUSU - VİZE ALIMI - VİZE İŞLEMLERİ" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar
FRANSA

FRANSA VİZE BAŞVURUSU YAPMAK İSTİYORUM (FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR? , FRANSA VİZESİ NASIL ALINIR, FRANSA VİZESİ ALAN SEYAHAT ACENTALARI, FRANSA VİZESİ İÇİN SÜREÇ NEDİR? ) DİYORSANIZ TURX TRAVEL SEYAHAT ACENTASI'A ULAŞMANIZ YETERLİ OLACAKTIR. FRANSA VİZE BAŞVURULARINIZ İÇİN GEREKLİ EVRAK HAZIRLIĞINIZIN TAMAMLANMASINDAN SONRA VİZE DEPARTMANIMIZDAKİ YETKİLİLERİMİZ FRANSA VİZESİ TAKİBİNİ SİZLER İÇİN YAPACAKTIR. VİZE ALIMI İLE İLGİLİ MESLEKİ GRUPLARA GÖRE DETAYLI LİSTESİNİ AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ. FRANA VİZESİ İÇİN TURX TRAVEL 0 212 219 01 50.

 Fransa Vizesi Ticari Başvurular İçin

Fransa Vizesi Çalışanlar ve İş Verenler İçin Gerekli Evraklar :


    1 adet doldurulmuş imzalanmış vize formu (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır. Eğer pasaportta çocuk var ise ve beraber gidiyorsa, çocuk için de form doldurulması gereklidir).
    6 ay geçerli pasaport. Fransa Konsolosluğu başvuru sahibinin pasaportunda 2 adet boş vize sayfası istemektedir. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
    Pasaport ilk alındıysa ve/veya boş ise Emniyetten “Prokol Yazısı” gerekmektedir.
    2 adet orjinal yeni çekilmiş Biometrik arka fon beyaz resim (rötuş edilmemiş,bilgisayardan basılmamış olması, 1 tanesi vize formuna yapıştırlması diğeri ise pasaporta ataçlanması gerekiyor).
    Konsolosluğa hitaben yazılmış İngilizce veya Fransızca Dilekçe (işveren tarafından antetli kağıda verilecek olan bu yazıda, müracatçının işyerindeki konumu,müracatçının hangi amaçla seyahat edeceği, Fransa 'da bulunan hangi şirkete/fuara gideceği ve vizenin bitiminden önce döneceği belirtilmesi gerekmektedir). Bu yazı orjinal, kaşeli ve şirketin imza yetkilisi tarafından imzalı olmalıdır.
    İşyeri Evrakları
        Şirketin mza Sirküleri
        Vergi Levhası (Son Tarihli ve Barkodlu)
        Orjinal Faaliyet Belgesi (Son 3 Ayın)
        Ticaret Sicil Gazetesinin Şirketi İlgilendiren Kısmı
    Son 3 Ayın Maaş Bordrosu
    SGK Hizmet Dökümü
    SGK Onayli İşe Giriş Bildirgesi
    Başvuru sahibinin SGK' sı yok ise noter tasdikli iş sözleşmesi
    Şirket sahiplerinden Bağkur Dökümü
    İş verenler, firmada imza yetkilisi iseler ve sicil gazetesinde isimleri geçiyor ise SGK İşe giriş bildirgesini koymak zorunda değillerdir.
    Davetiye Yazısı (faks) müracatçının adına hitaben olmalı, davet eden şirketin ismi ve açık adresi belirtilmiş olmalıdır. Gerekltiği takdirde Fransa 'daki firmalar ile olan ticari faturalar ve gümrük belgeleri de kaşeli ve imzalı olarak ibraz edilmelidir.
    Hotel ve Uçak rezervasyonu
    Banka Hesap Cüzdanı (son 3 aya ait içinde mevduat olan, bankadan onaylı ve orjinal olmalıdır).
    TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi
    Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası 30.000.- EURO limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir. (“SCHENGEN ÜLKELERİNDE GEÇERLİ” İBARESİ BULUNMALIDIR VE SAAT YAZMAMALI)
    Fuar ziyaretine gidiliyorsa “Fuar Giriş Kartının Orjinali” gereklidir (Fuar giriş kartı barkodlu ise fotokopisi kabul edilir). Stand kurulumu olacak ise; Stand Davetiyesi, Krokisi ve Bankaya yatırılmış olan ödendi dekontu ibraz edilmelidir.

   Fransa Vizesi Turistik Başvurular İçin

   Fransa Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar :

    1 adet doldurulmuş imzalanmış vize formu(37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır. Eğer pasaportta çocuk var ise ve beraber gidiyorsa, çocuk için de form doldurulması gereklidir).
    Konsolosluğa hitaben yazılmış İngilizce veya Fransızca Dilekçe (çalışan ise antetli kağıda yazılmalıdır).
    Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport. Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı. Pasaportla birlikte pasaportun resimli sayfasından bir adet fotokopi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmeli, şayet bunlar yoksa pasaport protokolü ibraz edilmelidir.
    2 adet orjinal yeni çekilmiş Biometrik arka fon beyaz resim (rötuş edilmemiş,bilgisayardan basılmamış olması, 1 tanesi vize formuna yapıştırlması diğeri ise pasaporta ataçlanması gerekiyor).
    İşyeri Evrakları
        Şirketin İmza Sirküleri
        Vergi Levhası (Son Tarihli ve Barkodlu)
        Orjinal Faaliyet Belgesi (Son 3 Ayın)
        Ticaret Sicil Gazetesinin Şirketi Ilgilendiren Kısmı
    Son 3 Ayın Maaş Bordrosu
    SGK Hizmet Dökümü
    SGK Onayli İşe Giriş Bildirgesi
    Mesleğinize dair de bilgi içeren Çalışma Belgesi
    Talep edilen vize süresi için Izin Belgesi
    TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi
    Evliyseniz, Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
    Tam teşekküllü Vukuatlı Nüfus kayıt Örneği, düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
    Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar
    Banka Hesap Cüzdanı (kaşeli-imzalı, son 3 aylık ve orjinal olmalıdır).
    Aile ziyareti ise belediyeden onaylı Davetiye (orjinal), davetiye yok ise Hotel Rezervasyonu
    Uçak Rezervasyonu
    Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası 30.000.- EURO limitli ve seyahat tarihinden 1 gün önce başlamalı, seyahat tarihinden 1 gün sonra da bitmelidir. (“SCHENGEN ÜLKELERİNDE GEÇERLİ” İBARESİ BULUNMALIDIR VE SAAT YAZMAMALI)
    18 yaş altı başvuru sahiplerinden her türlü seyahat şartında anne ve babadan “Noter Tastikli Muvaffakatname “gerekmektedir.

Fransa Vizesi İçin Emekliler'den Gerekli Evraklar :

    Emeklilik kimliği ve sağlık karnesi
    Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi
    Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar

Fransa Vizesi İçin Öğrencilerden ve Yüksek Öğrenim Görenlerden Talep Edilen Evraklar :

    Ders yılı içersindeyse, izinli olduğunu gösteren öğrenci belgesi veya yüksek öğrenim belgesi
    Ebeveynin Gelir Durumunuzu Gösteren Destekleyici Evraklar

Not: Başvuru Formu, Vize Talep Dilekçesi, Pasaport, TC Nüfus Cüzdani Fotokopisi, Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ve 2 Adet Resim tüm başvurularda istenmektedir.

ÖNEMLİ

    Schengen ülkeleri Konsoloslukları veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermemektedir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Uygulama sadece yeni vize verilirken geçerli olacaktır ve pasaportunu 10 yıldan önce alan kişilerin pasaportlarını yenilemeleri gerekecektir. Çipli yeni pasaportlar 15 Haziran itibarı ile dağıtılmaya başlanacak, eski pasaportlar ise 2015 yılına kadar kullanılabilecektir.
    Evli bayanların pasaportlarında kızlık soyadı yazıyor ise başvuruları kabul edilmemektedir. Yeni pasaport çıkartmaları gerekmektedir.
    Fransa Konsolosluğu vize işlem sürelerinin ortalama 15 gün olduğu bilgisini vermektedir.

Turistik ve Ticari Başvurular haricindeki farklı vize başvuruları için uzmanlarımız yardımcı olacaktır.

Konsolosluklar başvuru ücretlerini nakit olarak tahsil etmektedirler. Lütfen ödeme dekontunu belgelerinizle birlikte yollamayı unutmayınız. Aksi durumlarda başvurunuz yapılamayacak ve gecikmeler yaşanacaktır. Toplam tutarı TL olarak da ödeyebilirsiniz. Ödemenizi banka havalesi veya nakit olarak yapabilirsiniz.

Kaynak : FRANSA VİZESİ BAŞVURU
Tür : Gezi Tarih : 25.08.2014
[ Tüm yazılara ulaşmak için burayı tıklayınız. ]